AND THE WINNER IS

 

 

AND THE WINNER IS…

Avem motive să trecem într-o nouă etapă de dezvoltare a clubului nostru.

Vârsta „din buletin” ne arată că am ajuns la borna 18, vârsta majoratului, vârsta confirmărilor!

În toți acești ani am pus mereu preț pe dezvoltarea durabilă, pe șlefuirea caracterelor și personalităților tuturor copiilor care au ales Baschet Club SLAM.

Le-am urmărit cu atenție evoluția și suntem mândri că am reușit să reprezentăm o etapă importantă în dezvoltarea personală pentru un număr de peste 7.000 de copii și adolescenți!

Vara aceasta am ales o nouă identitate vizuală pentru clubul nostru, tocmai pentru a marca acest moment din cronologia poveștii noastre, începută cu 18 ani în urmă.

Tot la capitolul noutăți, demarăm o nouă acțiune ce are drept principal scop recompensarea celui mai bun jucător al sezonului precedent.

În fiecare toamnă, înainte de începerea unui nou campionat, vom anunța numele câștigătorului trofeului „Player of the Year”, iar premiul acordat va fi unul pe măsură!

Câștigătorul primei ediții este RADU RĂDULESCU, component al echipei de la categoria U16!

În 2008, pe când avea doar 7 ani, a pășit pentru prima oară pe parchetul sălii de baschet de la CN Spiru Haret. A privit uimit cum copii de-o seamă cu el reușeau să „azvârle” mingea portocalie la peste trei metri înălțime…

Ambițios din fire, a luat acest lucru ca pe o supremă provocare și, după ce a prins o minge sub panou, a făcut un dribling scurt și, cu toată puterea lui, a aruncat-o spre coș…

În cazul lui, putem spune că a fost dragoste la… primul șut!

Urmare a dorinței lui arzătoare de a învăța cât mai mult și cât mai repede, a fost foarte bine integrat în cadrul echipei, reușind să se facă util în competițiile ce au urmat.

Primele rezultate notabile nu au întârziat să apară..

Au fost mai întâi două medalii de argint (în 2013 – la CN de Minibaschet și în 2014 – la Turneul Final U13).

Un an mai târziu, la Turneul Final rezervat echipelor sub 14 ani, Radu și coechipierii lui au urcat pe cea mai înaltă poziție a podiumului, câștigând titlul de Campioni Naționali!

Beneficiind de experiența unui antrenor sârb, Miroslav „Miki” Zlatkovic (unul dintre puținii antrenori din România cu licență FIBA), de răbdarea și flerul lui Alin Achim (managerul academiei) și de pasiunea fără limite a lui Sergiu Dumitrescu (antrenor la grupele de juniori), această echipă a reușit să devină un veritabil model pentru celelalte echipe din campionat.

Desele convocări ale jucătorilor noștri la echipele reprezentative nu au făcut decât să confirme faptul că planurile de dezvoltare, metodele și strategiile alese de Liviu Puicu, Președintele BC SLAM, pot anunța un viitor mai bun pentru întreg baschetul românesc.

Dar, poate cea mai importantă realizare, este recrutarea lui Radu Rădulescu de către una dintre cele mai mari academii de baschet din lume, IMG!

Radu a reușit să le atragă atenția scouterilor prestigioasei academii IMG din Florida, SUA, cu ocazia recent încheiatelor Campionate Europene de la Sofia!

Aceștia au fost convinși pe deplin de aptitudinile sale tehnice, de capacitatea de anticipare și de viteza de joc, în ciuda taliei impresionante (201cm, 90kg).

Așa se face că, la începutul acestei luni, Radu Rădulescu a traversat oceanul pentru o nouă etapă din cariera lui, o nouă provocare pe care a acceptat-o imediat!

Deși a fost o decizie greu de luat, dată fiind vârsta de doar 16 ani și distanța mare față de casă, se cuvine să-i felicităm pe părinții lui Radu pentru modul în care au știut mereu să-i cultive pasiunea și dorința acestuia de autodepășire!

Avem promisiunea lui Radu că ne va ține la curent cu detalii despre activitatea lui și ne-a spus că abia așteaptă să fie urmat și de alți colegi de la SLAM!

Nu putem încheia acest editorial decât prin a-i ura succes lui Radu în aventura americană și să-l asigurăm că-i vom urmări cu atenție evoluția.

Felicitări, RR!

#DareToDream

#DareToTry

#RR22

Foto_1

Foto_2

Foto_3